Böfstrooganovi (boeuf à la Strogonoff) on klassikaline praetud veiselihatoit, mis on seega valmistatud veise sise- või välisfileest, aga kasutada võib ka veise sisetükki.
Tükelduskuju on KANGID EHK RIBAD
Pannil praadimiseks sobib õrn liha , sest see pehmeneb ja küpsebb kiiremini. See on ka põhjus, miks kasutatakse ehtsa böfstrooganovi valmistamiseks sidekoevaest ja väherasvast liha.
TEHNOLOOGIA: Veise sisefileest, -välisfileest või -sisetükist lõigatakse 1 cm paksusega ja 5 - 7 cm pikkused ribad, praetakse kiiresti kuumal pannil väheses rasvas helepruuniks, maitsestatakse ja serveeritakse kohe.
Eraldi võib valmistada ka heleda kastme või ka koos tomatipüreega valmistatud heleda kastme ning serveerimisel kuumutatakse praetud lihatükid koos kastmega keemiseni ja serveeritakse kohe.
i
Joonis 1 Böfstrooganov Allikas: LA recette de cuisine http://www.la-recette-de-cuisine.com/recettes-plats/recette-boeuf-strogonoff.html