Portsjonilised tooted veiselihast
Quiz
Millist toitainet lihas ei leidu?
- valku
- rasva
- süsivesikuid
- vitamiine
Millist vitamiini esineb lihas kõige rohkem?
- A vitamiini
- B vitamiine
- C vitamiini
- D vitamiini
Mis temperatuuri juures säilitatakse külmutatud liha?
- 0…+2ºC,
- +2ºC - +6ºC,
- alla -18ºC,
- alla -6ºC,
Milline väide liha pesemise juures on õige?
- Liha tuleb kindlati enne toiduks tarvitamist jooksva vee all pesta.
- Kui võimalik, siis liha enne toiduks tarvitamist mitte pesta.
- Liha tuleb pesta võimalikut väikeste tükkidena
- Liha tuleb pesta keeva veega
Millist jaotustükki veiselihast ei vasardata?
- Veise välisfilee
- Veise seljarükk
- Veise sisefilee
- Kõiki jaotustükke veiselihast vasardatakse.
Millised võited paneeritud lihatoote maitsestamisel on õiged?
Millisest jaotustükkides veiserümbas valmistatakse portsjonilisi praetud tooteid?
Millina alljärgnevatest toodetest ei ole portsjoniline hautatud toode veiselihas?
- Sibulaklops
- Antrekoot
- Kooreklops
- Veiseliharull
Mida tähendab veiseliha küpsusastem määratlemisel welldone?
- poolküps
- verine
- küps
- pooltoores
Milline alljärgnevatest praetud veiselihatoodetest on paneeritud?
- romsteek
- antrekoot
- medaljonid
- biifsteek
Milline alljärgnevatest portsjonilistest praetud veiselihatoodetest ei ole valmistatud veise sisefileest?
- biifsteek
- antrekoot
- medaljonid
- tournedos
Millina alljärgnevatest veislihatoodetest ei ole portsjoniline toode.
- romsteek
- antrekoot
- biifsteek
- rostbeef