Portsjonroad veiselihast > Lihade eeltöötlemine > Liha vasardamine ja vormimina

 
 
 

Liha vasardamine ja vormimina

Liha vasardatakse portsjonroogade valmistamiseks. Liha vasardatatkse selleks, et liha pehmendada ja kelmeid lõhkuda

NB! Veiselihast EI VASARDATA veise sisefileed, kuna ta on ise piisavalt pehme. Veise sisefileed ainult kujundatakse ja vajutatakse käega lamedamaks, kui see on vajalik. 

Teisi jaotustükke veiselihast võib vasardada. Vasardamisel kasutatakse spetsiaalseid lihapakke. .

Liha vasardatakse kahe kile vahel, et lihatükki mitte liiga ära lõhkuda.

Joonis: liha vasardamine kile vahel (autori foto)

Kui liha on vasardatud, siis on vaja anda lihatükile soovitud kuju. Selleks vasardatakse lihatüki ääred, mis vajavad peale keeramist õhemaks. Vasardamisel tekkinud õhemad ääred keeratakse lihatüki peale. Seejärel lüüakse need lihatüki ääred noaga kinni ja uuesti vasardatakse liha õrnalt üle.

Joonis: Õhemate lihatüki äärte keeramine lihatüki peale (autori foto)

Joonis: Õhemate lihatüki äärte kinnitamine noaga (autori foto)

Lihatükke võib vormida ka nööriga, eriti veise sisefileed.

Joonis: Liha sidumine (autori foto)

VIDEO: Veise sisefilee vormimine

 Allikas: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7QgH_2cEdTI

 

 
 

 

Portsjonroad veiselihast
 

Home