Portsjonroad veiselihast > Veiseliha kasutamine portsjoniliste toodete valmistamisel > Praetud portsjonilised tooted veise sisefileest

 
 
 

Praetud portsjonilised tooted veise sisefileest

Veise sisefilee on tõeline gurmaanide hõrgitis ja teda leidub väga palju restoranide a la carte menüüdes. Veise sisefilee sisaldab ainult 4 % rasva ja sobib suurepäraselt portsjonilisteks praetud roogadeks.

NB! Veise sisefileest hautatud toite ei valmistata

Joonis: Veise sisefilee allikas: http://www.acouguedodico.com/cortes.asp

Veise sisefilee koosneb peaosast, keskmisest osast ja sabaosast ja olenevalt sellest võib ühest sisefileest valmistada väga erinevaid tooteid.

Joonis: Veise sisefilee erinevatest osadest valmistatavad tooted                             Allikas: http://www.pinkolive.com.au/beef%20recipes.htm

Eristatakse tooteid, mida valmistatakse kõige rohkem veise sisefilee pea- keskmisest või ka sabaosast, kuid olenevalt veise sisefilee suurusest valmistatakse mõningaid tooteid nii pea, kui ka sabaosast. Seetõttu on väga raske sellist kindlat jaotust, millisest  veise sisefileest osast on konkreetne toode  valmistatud, ära tuua. Seetõttu tuleb siin õpiobjektis võtta seda jaotust ühe võimaliku variandina.

.

Joonis: Veise sisefilee jagunemine pea- kesk- ja sabaosaks(kõige peenem osa).

Allikas: http://www.lobels.com/recipe/tutorial_butcher_tenderloin.aspx

Joonis: Erinevad tooted veise sisefilee pea- kesk- ja sabaosast.

Allikas: http://www.lobels.com/recipe/tutorial_butcher_tenderloin.aspx

 

Alammenüü

 

 
 

 

Portsjonroad veiselihast
 

Home