Praetud portsjonilised tooted veise sisefileest
Veise sisefilee on tõeline gurmaanide hõrgitis ja teda leidub väga palju restoranide a la carte menüüdes. Veise sisefilee sisaldab ainult 4 % rasva ja sobib suurepäraselt portsjonilisteks praetud roogadeks.
NB! Veise sisefileest hautatud toite ei valmistata
Joonis: Veise sisefilee allikas: http://www.acouguedodico.com/cortes.asp
Veise sisefilee koosneb peaosast, keskmisest osast ja sabaosast ja olenevalt sellest võib ühest sisefileest valmistada väga erinevaid tooteid.
Joonis: Veise sisefilee erinevatest osadest valmistatavad tooted Allikas: http://www.pinkolive.com.au/beef%20recipes.htm
Eristatakse tooteid, mida valmistatakse kõige rohkem veise sisefilee pea- keskmisest või ka sabaosast, kuid olenevalt veise sisefilee suurusest valmistatakse mõningaid tooteid nii pea, kui ka sabaosast. Seetõttu on väga raske sellist kindlat jaotust, millisest veise sisefileest osast on konkreetne toode valmistatud, ära tuua. Seetõttu tuleb siin õpiobjektis võtta seda jaotust ühe võimaliku variandina.
.
Joonis: Veise sisefilee jagunemine pea- kesk- ja sabaosaks(kõige peenem osa).
Allikas: http://www.lobels.com/recipe/tutorial_butcher_tenderloin.aspx
Joonis: Erinevad tooted veise sisefilee pea- kesk- ja sabaosast.
Allikas: http://www.lobels.com/recipe/tutorial_butcher_tenderloin.aspx
Alammenüü |