Veiseliha kasutamine portsjoniliste toodete valmistamisel

Veised oma vanuse järgi jaotatakse alljärgnevalt:

1) vasikaliha (NB! kuulub väikeloomade alla) kuni 3-kuuvanused loomad loetakse vasikateks, värvus hallikas-valge kuni heleroosani; on hästi peenekiuline. Vasikaliha kuulub väikeloomade alla
2) noorloomaliha 3 kuu kuni 2 aastani, punakavärvusega, sidekoerikkam, parem puljongi keetmiseks, praadide jne valmistamiseks
3) veiseliha üle 2 aastat, värvus tumepunane, kiud on jämedad, rasv - kollakas, sidekoerikkad

Toiduks tarvitatakse erinevaid veiseid. Veised võivad olla spetsiaalselt kasvatatud liha saamise eesmärgil, siis neid veiseid nimetatakse lihaveisteks

Lihaveised on kasvanud Eesti puhtas ja looduslikus keskkonnas. Aretatud spetsiaalselt selleks, et saada pehmeimat ja maitsvaimat liha. Lihaveiste liha on ülimalt maitsev ja tänu vähesele rasvasisaldusele (vaid 4%) ka väga tervislik.

Tuntumad lihaveised Eestis on:

Joonis: Lihaveised allikas: http.//www.rlk.ee/eestilihaveis