Veiserümba jaotus

Joonis: Veiserümba jaotus Allikas: S.Rekkor Kulinaaria

Veiserümba jaotustükid vastavalt joonisele:

  1. Jalad
  2. Kõhuäär
  3. Küljetükk
  4. Rinnatükk
  5. Abatükk
  6. Praetükk
  7. Külgmine praetükk
  8. Välimine ja sisemine praetükk (sisemine praetükk asub välimise praetüki all)
  9. Nimme-ja seljatükk
  10. Seljatüki esiosa - sobib praadimiseks
  11. Kaelatükk
  12. Sabaluu
  13. Välisfilee - sobib hästi praadimiseks
  14. Sisefilee - sobib väga hästi praadimiseks

Joonis: Veisekere jaotustükid Allikas: Rakvere lihakombinaat

VIDEO: Veiserümba tükeldus

Allikas: http://www.dev.epkk.ee/valdkonnad/liha/oppefilmid