Kreemid > Segatud kreemid > Bavaria kreem

 
 
 

Bavaria kreem

Bavaria kreem (Crème bavaroise) on klassikaline dessert, kus kasutatakse želatiini ja mida serveeritakse külmalt.

Crème bavaroise põhikomponendid on:

  • creme anglaise  (munakollased, suhkur ja piim)
  • eeltöödeldud želatiin (veega paisutatud ja vesivannil sulatatud)
  • 35%-ne rõõsk koor
  • nime andvad toiduained (šokolaad, puuvilja- ja marjapüreed, kange kohv või tee, leib jne).

Kreemi valmistamise tehnoloogia:

  • kui kasutad vaniljekauna, siis poolta vaniljekaun ja tõmba seemned lahti
  • lisa vanijekauna poolikud  ja lahtitõmmatud vaniljeseemned piimale ja kuumuta piim keemiseni
  • erala munakollased munavalgetest ja hõõru munakollased suhkruga vahtu;
  • pidevalt segades vala vahustatud munakollastele vähehaaval juurde kuum piim;
  • vala segu tagasi potti ja kuumuta segu pidevalt segades kuumaveevannis kuni paksenemiseni, ei keeda!!!!!! (see on munakollase piima/rõõsa koore segu valmistamine , mida saad vaadata eespoololevast videost)
  • paisuta ja sulata želatiin
  • lisa muna-piimasegule juba sulatatud želatiin ja täiendained (nime endvad toiduained)
  • vahusta 35 %-ne rõõsk koor  ülejäänud suhkruga
  • jahuta mass, sest kuumale segule ei tohi lisada vahukoort, sest siis vajub vaht alla
  • lisa jahtunud muna-piimasegu kergelt alt üles segades vahustatud rõõsa koore hulka
  • täida kreemiga magustoidunõud või vormid
  • pane kreem külmkappi tarduma

Video 1. Vaniljekreemi valmistamine Allikas:  http://www.youtube.com/watch?v=9ROW3dBBLb8

Bavaria kreemi võib serveerida:

  • magustoidunõus või pokaalis, milles ta on tarretatud
  • kreemi võib ka serveerimisel vormist välja lüüa ja serveerida taldrikult

Kuna kreem ise on väga kaloririkas, siis kastmeks sobivad vähemkaloririkkad ja hapukad puuvilja ja marjakastmed

Joonis 1. Kamakreemi serveerimise võimalused pokaalis ja taldrikul . Autori fotod.

 

 
 

 

 

Home