Segatud kreemidTuntumad segatud kreemid on: - Crème bavaroise ehk bavaria kreem
- Crème anglaise
Segatud kreemide valmistamisel valmistatakse kõigepealt munakollase - piimasegu, kus kuumutatakse munakollaste ja suhkru segu ettevaatlikult kuumas piimas, seda pidevalt segades . Segatud kreeme kuumutatakse otsesel kuumusel või ka väiksemaid koguseid vesivannil, kuni segu temperatuur jõuab +74 kraadini. Sellel temperatuuril on segu küllaltki tihe ning katab segamislusika selja. Selleks et vähendada toiduhügieeni riske, hoitakse kreemi pärast tihenemist veel üks minut ~+79 kraadi juures. Kui segu temperatuur tõuseb üle +82 kraadi, siis munakollaste valgud küpsevad täielikult ning segu muutub helbeliseks. NB! Mida madalamal kuumusel kuumutada ning mida aeglasemalt ja regulaarsemalt segada, seda kreemisem tulemus tuleb.
|