Presskannuga
Piimavahu valmistamine presskannuga. Vaja läheb: - tavalist piima - 0,5 tl suhkrut (võib ka ära jätta) - kanget kohvi (parimad on espresso ja moka) - väike klaasist kohvipresskann, mille sõel on tihedast metallvõrgust Võta piima nii palju, et seda oleks veidi üle poole tassis, kus lattet serveerid. Aja piim kuumaks (mina teen seda mikrolaineahjus ja samas serveerimisnõus). Ära lase piimal keema tõusta!! Puista presskannupõhja natuke suhkrut ja vala peale kuum piim. Vahusta piima presskannus, liigutades pressi üsna kiiresti üles-alla umbes 10sekundit, seejärel eemalda kiiresti tõmmates kaas koos pressiga. Vala vahustatud piim tassi/klaasi ning lisa nii palju kohvi, et see oleks ääreni täis.
Video: piimavahu valmistamine kohvi presskannuga Allikas: Sam Hewitt http://www.youtube.com/watch?v=icjkLDaPH6Q
|