Arve-saateleht. Kauba arvele võtmine ja maha kandmine vastavalt tootmisprotsessile. > Laost toidukauba maha kandmine

 
 
 

Laost toidukauba maha kandmine

Kaupa kantakse laos arvelt maha vastavalt valmistatud ja realiseeritud toidukogustele. Toidukauba mahakandmine toimub vastavalt kalkulatsioonikaardil olevale BRUTO kogusele. Kui kalkulatsioonikaart on algselt koostatud 1-le portsjonile, siis arvutipõhises toitlustusprogrammis kantakse iga portsjoni müümisel ühe portsjoni kohta kalkuleeritud 1 bruto kogus laost maha. Mitme portsjoni valmistamisel ja reliseerimisel kantakse laost maha alljärgneva valemi järgi:

MAHAKANTAVA KAUBA KOGUS = 1 BRUTO * valmistatud portsjonite ARV

NÄIDE: Valmistati 35 portsjonit porgandipüreesuppi, kus kasutati ühele portsjonile 0,125kg koorega (BRUTO) porgandit.  Mahakantava koguse leiame ka kalkulatsioonikaardilt x bruto alt.

Seega

MAHAKANTAVA PORGANDI KOGUS = 0,125kg * 35 ports. = 4,375 kg, mille leiate x bruto lahtrist 

valmist.portsj. arv x (tk)

 

35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Retsepti kaal

 

Valmistamise kaal

TOIDUAINE

ühik

1 bruto

kao %

1 neto

x bruto

x neto

õli

kg

0,005

0

0,005

0,175

0,175

mugulsibul

kg

0,012

16

0,010

0,417

0,350

porgand

kg

0,125

20

0,100

4,375

3,500

rõõsk koor 10%

l

0,035

0

0,035

1,225

1,225

vesi

l

0,080

0

0,080

2,800

2,800

 

 
 

 

Arve-saateleht
 

Home