Arve-saateleht. Kauba arvele võtmine ja maha kandmine vastavalt tootmisprotsessile. > Toidukauba vastuvõtt ja ladustamine > Toidukauba vastuvõtt

 
 
 

Toidukauba vastuvõtt

Kaup saabub lattu koos arve-saatelehega.

Kaupa vastu võttev töötaja kontrollib:

  • kauba kvaliteeti,
  • säilivusaegu,
  • vajadusel temperatuuri
  • kauba vastavust saatelehele.

Kui kaup vastab arve-saatelehele, siis kaupa vastu võttev töötaja allkirjastab arve-saatelehe, et kaup vastab nõuetele nii kvaliteedi, kui ka koguste poolest.

Arve saateleht on kolmes eksmplaris, mille originaalid ja koopiad jäävad:

  1. kaubatarnijale.
  2. tootmisse (lattu või kööki), kuhu toiduained saabusid.
  3. raamatupidamisele.

Sobimatud tooted saadetakse tagasi või tehakse saatelehele märkus puuduste kohta. Seda protseduuri nimetatakse reklamatsiooni esitamiseks

Toiduhügieeni normist kõrvalekalle märgitakse ka vastavale seirelehele. Kiirestiriknevaid tooraineid vastu võttes, kontrollides ja lattu viies tuleb jälgida, et nende toorainete külmaahel ei katkeks. Kauba kontrollkaalumisi tehakse selle vastuvõtmisel kas süstemaatiliselt või pisteliselt. Kaalutakse ennekõike selliseid tooteid, mida pole pakendatud originaalpakenditesse. Hoolikas kontroll kauba vastuvõtul aitab ära hoida hilisemad üle- või puudujäägid inventuurides ning tagab arvutipõhiste laosüsteemide täpsuse.
Kaup paigutatakse ladudesse vastavalt tehnoloogilisele skeemile. Kauba transportimiseks suurköögi ladudesse kasutavad töötajad tavaliselt erinevaid kärusid või muid abivahendeid

 

 
 

 

Arve-saateleht
 

Home