GN NÕUD toidu valmistamisel ja väljastamisel > GN NÕUDE kasutusalad > GN nõud toiduvalmistamisel

 
 
 

GN nõud toiduvalmistamisel

Toidu valmistamisel tuleb GN mõõtudega arvestada näiteks vormiroogade valmistamisel. Sellise toidu valmistamisel suurköögis peaks juba retsept olema tehtud vastavalt GN suurusele. Enamuses suurköökides kasutatakse vormide valmistamiseks GN 1/1 -65 vorme, mis mahutavad 8,8 liitrit. Vormiroa retsepti väljatöötamisel peab arvestama portsjonisse arvestatud vormiroa kogusega. GN1/1 vormist võib välja lõigata erinev arv portsjontükke, mis oleneb portsjontüki suurusest ja väljatulekust. Väljatulek oleneb agasellest, kas on tegemist järelroa vormiroaga  või pearoa vormiroaga.

Pearoa vormiroogi (lasagne, kartuli-singivorm, pasta-köögiviljavorm jne) pannakse portsjonisse keskmiselt 250 - 350g. GN1/1 vormis valmistatud soolaseid vorme võib lõigata alljärgnevalt:

  • 3 x 6 = 18 tk
  • 3 x 7 = 21 tk
  • 4 x 5 = 20 tk

3 x 6 = 18 tk  Kui üks portsjon kaalub 300g, siis peab valmis vorm kaaluma 18 x 0,300 = 5,4 kg (millele arvestatakse juurde portsjoneerimise ja kuumtöötlemise kaod).

Järelroa vormiroogi (saiavorm, kohupiimavorm jne) pannakse portsjonisse keskmiselt 100 - 150g. GN1/1 vormis valmistatud magusaid vorme võib lõigata alljärgnevalt:

  • 4 x 6 = 24 tk
  • 4 x 7 = 28 tk
  • 4 x 8 = 32 tk
  • 3 x 8 = 24 tk
  • 3 x 9 = 27 tk
  • 3 x 10 = 30 tk
 

 
 

 

GN nõud toidu valmistamisel ja väljastamisel
 

Home