Juustu kasutamine toiduvalmistamisel > Juustude kasutamine toiduvalmistamisel  > Juustud magustoitudes ja küpsetistes 

 
 
 

Juustud magustoitudes ja küpsetistes 

 

Küpsetistes leiavad eelkõige kasutamist küpsetamata juustud.  Klassikaline juustukook valmistatakse maitsestamata toorjuustuga. Maitsestamata sulatatud juustusid võib kasutada ka küpsetiste glasuurina.
Küpsetiste (muffinid, kringlid jms) valmistamiseks sobivad kõik need juustud, mida kasutatakse ka kuumade roogade valmistamisel.


Järelroana võib serveerida küpsetamata juuste. Tüüpilised järelroajuustud on sinihallitus- ja valgehallitusjuustud. Neid võidakse serveerida nii töötlemata kujul sobivate lisanditega kui ka kuumtöödeldult, näiteks topeltpaneeringuga Brie sektor, mis on kiiresti praetud ja marjakastmega serveeritud.
Tüüpiline juustumagustoit on  Tiramisu kus kasutatakse Mascarpone juustu

 


 

 


 

 

 
 

 

 

Home