Load timestamp: 18:26:58.367, Initialisation: 303ms
 
Kreemid > Segatud kreemid > Küpsetatud/kuumutatud kreemid > Crème brûlee

 
 
 

Crème brûlee

Teine tuntud  kuumutatud kreem on creme brûlee.

Crème brûlee põhitoorained on:

  • rõõsk koor 35% (osa rõõsast koorest võib asendada piimaga)
  • munakollased
  • suhkur
  • vaniljekaun.

Crème brûlee valmistamise tehnoloogia:

  • poolita vaniljekaun ja tõmba seemned lahti ning lisa vaniljekaunapoolikud ja seemned lisa rõõsale koorele
  • kuumuta rõõsk koor ja (soovi korral) piim aeglaselt keemiseni  koos poolitatud vaniljekauntega
  • tõsta rõõsk koor pliidilt ja lase  kaane all haududa ca 10 minutit.
  • kurna segu ja eemalda vanillikauna pooled
  • eralda munakollased munavalgetest ja kasuta ainult munakollaseid
  • sega munakollased ja suhkur, kuid ära vahusta.
  • vala munakollaste peale vähehaaval kuuma rõõsa koore(piima)segu, pidevalt segades,
  • jaga muna-rõõsa koore segu portsjonvormidesse
  • küpseta segu portsjonvormides ahjus vesivannil kuni valmimiseni
  • jahuta ja  hoia jahtunud vormid külmikus vähemalt 2-3 tundi enne serveerimist
  • enne serveerimist raputa kreemi peale suhkrut ja kuumuta suhkrut karamellistumiseni salamandris või leeklambiga.

Video: Kuidas valmistada Crème brûleed Allikas: http://www.videojug.com/film/how-to-make-creme-brulee

 

 
 

 

 

Home