Väikesetükilised liharoad > Rümpade jaotus > Searümba jaotustükid

 
 
 

Searümba jaotustükid

Sead liigitatakse vastavalt vanusele:

1) põrsaliha (ei kuulu väikeloomade alla) kuni 20kg raskune, heleroosa värvusega, peenekiuline, pehme, mahlane
2) noorlooma- ehk kesikuliha 20-50kg, helepunase värvusega, peenekiuline
3) sealiha üle 50-70kg, jalgadel liha on tumedam, seljaliha on heledam

Joonis: Searümba jaotus

Searümba jaotus:

  1. Seajalad
  2. Singitükk sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseks
  3. Tagumine praetükk sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseks
  4. Seljakarbonaad sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseks
  5. Seljatükk sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseksPea
  6. Kõhuäär
  7. Ribitükk
  8. Abatükk sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseks
  9. Esikoot
  10. Koot
  11. Kaelatükk sobib väikesetükiliste liharoogade valmistamiseks

Portsjonilisteks praetud toodeteks searümbast kasutatakse kõige rohkem seljatükki, seljakarbonaadi ehk ka välisfileed (kui on ilma kontideta), samuti ka kaelakarbonaadi ning sisefileed.

Joonis: Searümba jaotustükid allikas: Rakvere lihakombinaat

Rakvere lihakombinaadi sea rümba jaotusskeemi leiad SIIT

 

 

 
 

 

Pealkiri
 

Home