SorbetSorbetid (SORBET) on puuviljadest või alkohoolsetest jookidest valmistatud külmutatud magustoidud, millele võib lisada katuhksuhkruga vahustatud munavalget. Põhilised toorained sorbet’i jaoks on: - suhkur
- vesi
- sidrunimahl happesuseks,
- nime andev tooraine puuviljapüree, puuviljamahl, liköör, vein, viin vmt vedelik
- soovi korral tuhksuhkruga vahustatud munavalge
Sorbet’i valmistamise tehnoloogia: - Keeda veest ja suhkrust suhkrusiirup ja jahuta siirup
- Lisa suhkrusiirupile sidrunimahl
- Lisa nime andev toiduaine (nagu näiteks puuvilja - või marjapüreed)
- Pane segu jäätisemasinasse ja külmuta segu jäätisemasinas
- Soovi korral võib vahustada munavalge tuhksuhkruga ja lisada lõpus külmutatud sorbet’i segule
- serveeritakse sügavkülmikus mahajahutatud pokaalidest
NB! kui ei kasutata jäätisemasinat sorbett’i valmistamiseks, siis võib panna jahtunud segu sügavkülma ja aeg ajalt teda vahustada, kuid ei tohi liiga kaua vahustada, siis muutub segu vedelaks tagasi.
Video 1 Kuidas valmistada sidrunisorbe. Allikas:http://www.dailymotion.com/video/xggn1c_how-to-make-lemon-sorbet_lifestyle#.UZZ077Hbyt8 Sorbet’id serveeritakse hästi jahutatud nõudes desserdina või vahepalana. Nad sobivad väga hästi ka isutekitajatena.
|