JäätisJäätised (CRÈME GLACÉE) on tiheda siidise tekstuuriga, külmutatud segu, mida valmistatakse jäätisemasinas. Jäätise põhitoorained on: - piim,
- rõõsk koor,
- suhkur
- mõnikord munkollane,
- maitseained
- nime andvat toiduainet
Philadelphia stiilis jäätis ei sisalda muna, prantsuse stiilis jäätis sisaldab munakollast; philadelphia stiilis jäätise puhul kasutatakse vedelikuna rohkem piima, prantsuse stiilis jäätistel piima-rõõsa koore segu. Muna annab jäätisele rikkalikkuse ja teeb toote seoses munakollase emulgeeriva toimega ühtlasemaks. Jäätise serveerimisel pakutakse lisandiks näiteks - puuvilju ja marju,
- keediseid ja siirupeid, magusaid kastmeid,
- vahukoort,
- tarretisi,
- kondiitritooteid,
- alkohoolseid jooke,
- pähkleid ja mandleid jne
Jäätised võidakse üle valada ka šokolaadi- või mõne muu glasuuriga. Tuntumad road, kus kasutakse jäätist on jäätisekokteilid, Baked Alaska ja Banana Split.
|