Prantsuse stiilis jäätise valmistaminePrantsuse stiilis jäätise valmistamiseks vajalikud põhitoorained on: - piim,
- rõõsk koor 35%,
- munakollased,
- suhkur
Prantsuse stiilis jäätise valmistamise tehnoloogia: - Prantsuse stiilis jäätise põhjaks on creme anglaise (juba jäätise prantsuse keelne nimetus viitab külmutatud kreemile) või tärkliseta valmistatud vaniljekaste, kus on kasutatud iga 4 osa piima kohta 1-2 osa 35% rõõska koort.
- Valmistatav jäätise põhi maitsestatakse vanilje, sulatatud šokolaadi, lahustuva kohvi, purustatud maasikate vmt.
- Segu jahutatakse ning külmutatakse jäätisemasinas või Pacojet’is.
- Külmutatud segu jaotatakse anumatesse ja pannakse sügavkülma (-18 kraadi) tahenema või serveeritakse nn soft ice cream’ina.
- Kvaliteetse jäätise tunneb ära väikestest jääkristallidest (suurte asemel
Jäätise põhja võib täiendada - puuvilja- või marjapüreega,
- rosinate,
- pähklite, mandlite,
- šokolaadi, kakao,
- karamelli või muu taolisega.
Vanilje asemel võib jäätise segu maitsestada ka riivitud tsitruselise koorega, sukaadiga, ürtidega. Klassikaliste jäätise segude ja jäätiste valmistamisel tarrendaineid ei kasutata. Video 1 Prantsuse stiilis jäätise valmistamine. Allikas: Kirl Leins http://www.youtube.com/watch?v=rVgjkqhsf7E
|