Külmutatud magusroad > Jäätis > Prantsuse stiilis jäätise valmistamine

 
 
 

Prantsuse stiilis jäätise valmistamine

Prantsuse stiilis jäätise valmistamiseks vajalikud põhitoorained on:

  • piim,
  • rõõsk koor 35%,
  • munakollased,
  • suhkur

Prantsuse stiilis jäätise valmistamise tehnoloogia:

  1. Prantsuse stiilis jäätise põhjaks on creme anglaise (juba jäätise prantsuse keelne nimetus viitab külmutatud kreemile) või tärkliseta valmistatud vaniljekaste, kus on kasutatud iga 4 osa piima kohta 1-2 osa 35% rõõska koort.
  2. Valmistatav jäätise põhi maitsestatakse vanilje,  sulatatud šokolaadi, lahustuva kohvi, purustatud maasikate vmt.
  3. Segu jahutatakse ning külmutatakse jäätisemasinas või Pacojet’is.
  4. Külmutatud segu jaotatakse anumatesse ja pannakse sügavkülma (-18 kraadi) tahenema või serveeritakse nn soft ice cream’ina.
  5. Kvaliteetse jäätise tunneb ära väikestest jääkristallidest (suurte asemel

Jäätise põhja võib täiendada

  • puuvilja- või marjapüreega,
  • rosinate,
  • pähklite, mandlite,
  • šokolaadi, kakao,
  • karamelli või muu taolisega.

Vanilje asemel võib jäätise segu maitsestada ka riivitud tsitruselise koorega, sukaadiga, ürtidega. Klassikaliste jäätise segude ja jäätiste valmistamisel tarrendaineid ei kasutata.

 

Video 1 Prantsuse stiilis jäätise valmistamine. Allikas: Kirl Leins http://www.youtube.com/watch?v=rVgjkqhsf7E

 

 
 

 

 

Home