Loomarümpade jaotustükid
Hakkliha valmistamiseks sobivad erinevad loomarümpade jaotustükid.Kõige otstarbekam, ökonoomsem ona kasutada sidekoerikkamaid jaotustükke mis ei pehmene praadimisel. Samuti kasutatakse liha eeltöötlemisel saadud servasid ( äärelõikeid).Valmistades hakkliha saab loomarümba pehmed osad ära kasutada peaaegu täielikult.
Searümba skeem ja jaotustükkide valik hakklihaks.
Searümba jaotus. S.Rekkor Kulinaaria
Searümba jaotus:
- Seajalad
- Singitükk
- Tagumine praetükk
- Seljakarbonaad
- Seljatükk
- Pea
- Kõhuäär- sobib hakkliha valmistamiseks
- Ribitükk
- Abatükk- sobib hakkliha valmistamiseks
- Esikoot
- Kaelatükk- sobib hakkliha valmistamiseks
Hakkliha valmistamiseks kasutatakse eelkõige liha eeltöötlemisel saadud servi ( äärelõiked)
Veiserümba skeem ja jaotustükkide valik hakklihaks.
Veiserümba jaotus. S. Rekkor Kulinaaria
Veiserümba jaotustükid vastavalt
joonisele:
- Jalad
- Kõhuäär- sobib hakkliha valmistamiseks
- Küljetükk- sobib hakkliha valmistamiseks
- Rinnatükk
- Abatükk
- Praetükk
- Külgmine praetükk
- Välimine ja sisemine praetükk (sisemine praetükk asub välimise praetüki all)
- Nimme-ja seljatükk
- Seljatüki esiosa
- Kaelatükk- sobib hakkliha valmistamiseks
- Sabaluu
- Välisfilee
- Sisefilee
Hakkliha valmistamisel kasutatakse kasutatakse eelkõige liha eeltöötlemisel saadus servad ( äärelõiked).