Strooganov
Strooganovi valmistatakse sea- ja vasikalihast aga ka lambalihast. Strooganovi võib valmistada ka subproduktidest, nagu näiteks maksast.
Tükelduskuju: RIBAD EHK KANGID
TEHNOLOOGIA: Strooganovi tooraineks on taine ja vähese rasvasisaldusega liha. Lihast lõigatakse 1 cm paksused ja 5 - 7 cm pikkused ribad. Liharibad pruunistatakse kuumal pannil, lisatakse maitseköögiviljad ja hautatakse roog valmis. Kastmele võib lisada ka hapukoort, aga ka rõõska koort. Kaste paksendatakse nisujahuga.
Joonis 1 Strooganov sealihast Allikas: Кулинарный сайт http://www.gyrman-info.ru/taxonomy/term/331
Kui kastmele lisatakse marineeritud või ka hapukurgi kange, siis nimetatakse seda kastet Kurzeme strooganoviks.
Joonis 2 Kurzeme strooganov Allikas: Nami-Nami retseptikogu http://www.flickriver.com/photos/naminami/tags/cookingcourse/
|