Väikesetükilised liharoad > Väikesetükilised hautatud liharoad > Strooganov

 
 
 

Strooganov

Strooganovi valmistatakse sea-  ja vasikalihast aga ka  lambalihast. Strooganovi võib valmistada ka subproduktidest, nagu näiteks maksast.

Tükelduskuju: RIBAD EHK KANGID

TEHNOLOOGIA: Strooganovi tooraineks on taine ja vähese rasvasisaldusega liha. Lihast lõigatakse 1 cm paksused ja 5 - 7 cm pikkused ribad. Liharibad pruunistatakse kuumal pannil, lisatakse maitseköögiviljad ja hautatakse roog valmis. Kastmele võib lisada ka hapukoort, aga ka rõõska koort. Kaste paksendatakse nisujahuga.

Joonis 1 Strooganov sealihast Allikas: Кулинарный сайт http://www.gyrman-info.ru/taxonomy/term/331

Kui kastmele lisatakse marineeritud või ka hapukurgi kange, siis nimetatakse seda kastet Kurzeme strooganoviks.

Joonis 2 Kurzeme strooganov Allikas: Nami-Nami retseptikogu
http://www.flickriver.com/photos/naminami/tags/cookingcourse/

 

 

 
 

 

Pealkiri
 

Home