Erinevate guljaššide koostised:
- Veiselihaguljašš: Veiseliha, mugulsibul, searasv, köömned, küüslauk, majoraan, äädikas, nisujahu
- Vana Viini guljašš : Veiseliha, mugilsibul, searasv, köömned, küüslauk, majoraan, äädikas, nisujahu, kartulikuubikud
- Bogracgulyas e. pajaguljašš: Veiseliha, mugulsibul, searasv, köömned, küüslauk, majoraan, paprikapulber, tükeldatud paprika, tomat, kartulikuubikud. Juurde serveeritakse väikesi kneedleid (jahuklimbid)
- Debreci guljašš: Veiseliha, mugulsibul, searasv, köömned, küüslauk, majoraan, äädikas, nisujahu, Debreci vorst
- Fiaker guljašš: Veiseliha, mugulsibulaviilud, küüslauk, paprikapulber, tomatipüree, majoraan, sidrunikoor, köömned. Lisand: värske kurk, poolsuitsuvorst, keedetud muna (pehme)
- Hamburgi guljašš: Veiseliha, valge vein, veisepuljong, sidrunikoor, paprikapulber, küüslauk, kapparid
- Karlsbadi guljašš: Veiseliha, hapukoor, kneedlid ( väikesed klimbid)
- Karolyi guljašš: Veiseliha, tükeldatud tomat, suured kartulitükid
- Ungari e. Pusztagulyas: Veiseliha, mugulsibulaviilud, paprikapulber, majoraan, köömned, rohelise paprikaribad, tükeldatud tomat, kartulisektorid ( lohud)
- Borjupörkolt: Vasikaliha, searasv, mugulsibul, küüslauk, paprikapulber, tomatipüree, tomati- ja paprikakuubikud. Lisand: keedetud kartul.
- Esterhazy guljašš: Vasikaliha, rõõsk koor, köögiviljaribad, sinep, valge vein, kapparid. Lisand: võinuudlid
- Vasikaliha guljašš: Vasikaliha (suured kuubikud), paprikapulber, tomatipüree, hapukoor, nisujahu
- Birkapörkölt: Lambaliha, tükeldatud suitsupekk, paprikapulber, pruun puljong, tomatid või tomatipüree, munakruubid
- Szegedi guljašš: Sealiha, mugulsibul, küüslauk, köömned, paprikapulber, hapukoor, hapukapsas, till
- Mustlasguljašš: Veise-, sea-, vasikaliha,mugulsibulaviilud, paprikapulber, majoraan, köömned, rohelise paprika ribad, tükeldatud tomat, kartulisektorid (lohud)
Znaimerguljašš: Vasika- ja sealiha, mugulsibulaviilud, paprikapulber, majoraan, küüslauk, köömned, vürtsikurgi viilud või ribad.
|