Vahud > Magustoiduvahud > Toorvahud

 
 
 

Toorvahud

Toorvahtusid valmistatakse:

  • munavalgest
  • rõõsast koorest
  • kohupiimast

Toorvahtudele lisatakse puuviljade ja marjade püreesid või ka teisi sobivaid lisandeid.

Tihti nimetetakse restorani menüüdes olevaid vahusid ka mousse’deks. Vahtudele iseloomulik tekstuur saadakse ettevaatlikult  lisades püree taolisesse mousse-põhja vahustatud munavalgeid või vahustatud rõõska koort.

Mida teab teadma vahtude valmistamisel:

  1. Lisades segule vahustatud munavalget või ka rõõska koort segatakse vahtu õrnalt alt ülesse, massi ei tohi tugevalt kloppida
  2. Rõõsk koor ei tohi olla liiga tugevalt vahustatud, sest see võib põhjustada mousse’i või-maitse ning raskepärase tekstuuri.
  3. Vahustatud munavalget või rõõska koort püreele lisades lisatakse esmalt ¼ (muudab püree vedelamaks ja õhulisemaks) ning hiljem ülejäänu.

Toorvahtude lisandiks sobivad

  • magusad kastmed,
  • rõõsk koor,
  • röstitud pähklid ja mandlid,
  • kondiitritooted,
  • marjad jne

 

 
 

 

 

Home