Vahud > Magustoiduvahud > Toorvahud > Vahukoorevaht

 
 
 

Vahukoorevaht

Magusaid vahukoorevahtusid valmistatakse:

  • marja- ja puuviljapüreedest,
  • kohvist,
  • liköörist,
  • šokolaadist,
  • toorjuustust jne.

Mousse’ile iseloomulik tekstuur saadakse ettevaatlikult lisades püree taolisesse mousse-põhja  vahustatud rõõska koort.
Mida tuleb vahukoore vahustamisel meeles pidada:

  1. Vahtu läheb rõõsk koor 35% või 38%-ne ehk vahukoor
  2. Vahusta alati vahetult külmkapist võetud vahukoort, sest soe rõõsk koor võib minna võiks
  3. Jälgi ka rõõsa koore värskust
  4. Rõõsk koor ei tohi olla liiga tugevalt vahustatud, sest see võib põhjustada vahukoorevahule või maitse ning raskepärase tekstuuri
  5. Lisades vahustatud rõõska koort püreele siis lisatakse esmalt ¼ (muudab püree vedelamaks ja õhulisemaks) ning hiljem ülejäänu.
  6. Vahustatud rõõsale koorele ei tohi lisada kuumi komponente, sest siis vajub vaht alla ja läheb vedelaks
  7. Lisades enne vahustamist rõõsale koorele lisandeid (marja- või puuviljapüreesid), siis ei lähe vahikoor vahtu. Need lisatakse juba vahtu löödud vahukoorele ja siis segatakse vahukoort õrnalt alt üles, sest muidu vajub vaht alla

Video: Vahikoore valmistamine http://www.youtube.com/watch?v=_FW0ZFuYpHw

 

 
 

 

 

Home