Väikesetükilised liharoad > Liha eeltöötlemine > Liha lõikamine

 
 
 

Liha lõikamine

NB! Liha lõigatakse alati ristikiudu. Esimene sisselõige tehakse alati risti kiudu. Lõigates liha ribadeks, siis edasi lõigatakse liha kuubikuteks.  Ka väikesetükilist liha ei tohi lõigata pikikiudu.

Alloleval joonisel on näha, kuidas kuidas lihal jooksevad kuid ja sisselõige on tehtud ristikiudu.

Joonis: liha lõikamine ristikiudu allikas: Sara Chann http://blogs.menshealth.com/guy-gourmet/cook-the-cow-week-5-broil-full-flavored-tri-tip/2011/11/10/

Joonis Pikikiudu (ülemine/parempoolne) ja ristikiudu (alumine/vasakpoolne) lõigatud liha Allikas: J. Kenji Lopez-Alt http://www.seriouseats.com/2010/03/why-should-you-cut-meat-steak-against-the-grain.html

Liha lõigatakse väikesetükiliste toode valmistamiseks alguses viiludeks ja siis alles kangideks ja kuubikuteks.

 

Alammenüü

 

 
 

 

Pealkiri
 

Home