Veiselihast
Veiselihast tuntumad pooltooted on:
KANGID EHK RIBAD
Joonis 1 Liharibad ehk -kangid Allikas: Chicago Meat Authority http://www.chicagomeat.com/product details.asp?
- Böfstrooganov tükelduskuju on ribad ehk kangid suurusega 0,5 x 2 x 5-7cm. Valmistatakse veise väilsfileest aga ka sisefilee nendest osadest, millest ei saa enam portsjonilisi tooteid valmistada. Kui kasutatakse välis- ja sisefileed, siis on ta praetud toode Kasutada võib ka veise seljatükki ja turjaliha, mis vajavad hautamist, siis liigitatakse ta hautatud toote alla.
- Asuu tükelduskuju on ribad ehk kangid suurusega 2 x 2 x 4cm
Valmistatakse veise tagaosast (ristluu-, välistükk)
KUUBIKUD
Joonis 2 Lihakuubikud. Allikas: TransCity http://shop.transcity-sg.com/Meat/Beef
- Guljašš tükelduskuju on kuubikud serva pikkusega 2 x 2 x 2cm. Valmistatakse veise tagaosast (ristluu-, välistükk)
- Lihavardad tükelduskuju on kuubikud Valmistatakse veise välisfileest ja sisefileest, aga ka tagaosast (sisetükk).
|