Kartuliroad ja -lisandid > Kartuliroad > Praetud kartuliroad ja -lisandid

 
 
 

Praetud kartuliroad ja -lisandid

Väheses rasvas praetakse tooreid kartuleid. Viiludeks või kangideks tükeldatud kartulid asetatakse kuuma rasva sisse ja praetakse aeg-ajalt segades pruunistumiseni. Kui kartulid ei ole pehmed, asetatakse need praeahju järelvalmima.

Friipraadimisel praetakse tooreid kartuleid. Need tükeldatakse kangideks, ribadeks või riivitakse jämeda riiviga (kartuliõled) ja tahendatakse. Kartulitükid praetakse väikeste partiidena kuldkollaseks, nõrutatakse ja maitsestatakse.

Praetud kartuleid serveeritakse iseseisva roana koos mitmesuguste kastmetega ja maitserohelisega. Lisandiks sobivad ka toorsalatid.
Lisandina serveeritakse praetud kartuleid praetud ja küpsetatud liharoogade ja kalaroogade juurde.

 

 
 

 

 

Home