Portsjonroad veiselihast > Lihade eeltöötlemine > Liha  maitsestamine ja paneerimine

 
 
 

Liha  maitsestamine ja paneerimine

Liha võib praadida naturaalselt, aga ka enne praadimist paneerida.

Kui liha praetakse naturaalselt, siis liha enne kuumtöötlemist ei maitsestata soolaga, kuna sool tõmbab lihast mahlad välja. Naturaalselt praetud liha maitsestatakse  soola ja pipraga juba liha praetud poolelt, ehk kui lihal keeratakse teine  (praadinud pool) üles, siis soola raputatakse juba pruunistunud küljele.

Liha paneerimisel võib kasutatakse nii ühe-, kahe- kui ka mitmekordset paneeringut. Lihast pooltooteid võib paneerida:
• jahus
• riivsaias
• munasegus ja riivsaias
• jahus, munasegus ja seejärel riivsaias.
Paneeringukihina võidakse kasutada ka riivjuustu, hakitud pähkleid, täisterajahu, riivleiba, kookoshelbeid jne.
Lihatükke paneeritakse vahetult enne kuumtöötlemist.

Liha maitsestatakse enne paneerimist soola ja pipraga või lisatakse maitseained paneeringusegusse (kas lahtilöödud munasse või kuivainesse, milles paneeritakse).


Joonis: Liha paneerimine (kastmine) lahtilöödud munasse, mis on maitsestatud soola ja pipraga ja seejärel paneeritakse jahus või riivsaias. (autori foto)

Joonis: Naturaalne veiseliha pooltoode (antrkoot) ja paneeritud veiseliha pooltoode (romsteek) (autori foto)

 

 
 

 

Portsjonroad veiselihast
 

Home